Sport Zorgmassage

Tijdens of na een (zware) training of wedstrijd kan men last krijgen van pijnlijke spieren en pezen, gewrichtspijn, stijve en/of vermoeide spieren e.d.
Ook in het dagelijkse leven kan men door een verkeerde beweging of door te weinig beweging, bijv. last krijgen van nek, schouder, armen, benen of rug.
Sportmassage, evt. in combinatie met Triggerpoint-therapie, kan zorgen voor een sneller herstel, een verbeterde lichamelijke conditie en het verlichten van de pijn. De techniek van sportmassage richt zich vooral op de musculatuur (spieren) gebruikmakend van een stevige intensiteit om de dieper gelegen spieren door de huid heen te bereiken. Dit betreft dus een stevige massage.

De werking van de massage berust op de volgende klassieke verklaringen:

  • mechanische verklaring
  • reflectore verklaring
  • biochemische verklaring
  • psychische verklaring.

Omdat lichaam en geest in elkaars verlengde functioneren en informatie uitwisselen, wordt, als de massage als aangenaam wordt ervaren, vanuit het lichaam de psyche ook positief beïnvloed. Voor de eerste behandeling is het belangrijk te weten hoe de lichamelijke gesteldheid van de sporter of cliënt is. Daartoe wordt eerst een anamnese en een onderzoek gedaan. Ga naar de pagina Intake procedure voor een compleet overzicht van de eventuele verrichtingen waaruit de behandeling kan bestaan