Ontspannings massage

 

 

De techniek van ontspanningsmassage richt zich vooral op het ontstressen en ontspannen en is veelal van een lichte intensiteit. Dit betreft hoofdzakelijk een oppervlakkige en zachte, ontspannende huidmassage, gebruikmakend van etherische oliën. Voortdurende stress lijkt de belangrijkste oorzaak van disbalans van de mens.

Door massage treedt zowel een lichamelijke als een subjectieve ontspanning op. Het wordt steeds duidelijker dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Massage raakt je niet alleen aan de buitenkant, ook je innerlijk, je psyche wordt geraakt.  De ontspanningsmassage bestaat uit langzame, ritmische bewegingen, wat zorgt voor het verminderen van spanning, zodat de gemasseerde persoon zich helemaal kan ontspannen. Massage laat prikkels ontstaan in zenuwtakjes in de huid en spieren. Hierdoor ontstaat via het zenuwstelsel in het gemasseerde gebied een betere doorbloeding, ontspanning in diverse weefsels en pijnvermindering.

Bij ontspanningsmassage kan gebruik worden gemaakt van etherische oliën (Lavendula Angustifolia). Deze geurende oliën brengen fysiologische reacties op gang, waardoor de cliënt kan profiteren van een zekere mate van rust en ontspanning.

Aangebracht op de huid is deze olie: verzorgend, herstellend, krampstillend, kalmerend en ontsmettend.

 

Terug naar behandelings overzicht